Doe mee met de race!

Verstuur gemakkelijk onderstaand bericht door deze velden in te vullen.

Beste NAAM SCHOOL

Wij zouden graag met onze school meedoen aan de Energy Race! Deze mail heb ik automatisch laten versturen via de website www.energyrace.org om onze school op de hoogte te brengen van dit project. Ik zou in ieder geval graag meedoen met onze groep/school! Ik hoor het graag! 

Groetjes JOUW NAAM 

Leerkracht of schooldirecteur?

Ben je een leerkracht of een directeur en wil je jouw school opgeven voor de race?

Over de Energy Race

Inschrijving voor de Energy Races zijn geopend! De Energy Race is een leuk en leerzaam project. Als je meedoet geven wij op jouw school vooraf één gastles aan de deelnemende groep. Hierin leren we de kinderen op een aantrekkelijke manier wat energiegebruik is, wat de invloed op het milieu is en wat energie besparen is. Tevens leggen we uit hoe de race werkt, een energiebesparingsactie van tussen basisscholen uit jouw regio. Zo leveren we naast educatie een praktische bijdrage aan het milieu.

Er zijn voor de school geen kosten verbonden aan deze actie. Door mee te doen maak je samen met je groep kans op een mooie beloning voor jouw klas!

De Energy Races worden ondersteund door gemeenten en Stichting Goeie Grutten.

 

Wat is de energietransitie?

De energietransitie is de overgang van het gebruik van fossiele energie naar hernieuwbare energie en efficiënterefficienter omgaan met energie. Fossiele energie is afkomstig uit steenkool, aardolie en aardgas. Het verbranden hiervan veroorzaakt uitstoot van broeikasgassen (bron: CBS). Hernieuwbare energie noemen we ook wel groene energie en is duurzamer, omdat het gebruik maakt van zon, wind en water. 

Groene energie is duurzamer, maar vraagt veel aanpassingen in de leefomgeving. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van windmolens en zonnepanelen. Deze zonnepanelen en windmolens bestaan uit materialen die ook uit de grond gewonnen moeten worden. Dat is erg belastend voor het milieu. Daarom is energie besparen altijd de meest duurzame aanpak. ENERGIE BESPAREN IN HUIS? MELD JE AAN!

Een Energiebox aanvragen

Druk op de oranje knop bovenaan de homepage 'Aanmelden'. Vul je gegevens in en zo maak je makkelijk een afspraak voor een gratis Energiebox met energieadvies.

Bepaal je afhaalmoment

Op de kalender kun je aangeven op welk moment je thuis bent, zodat de leerlingen het e-waste kunnen komen ophalen.

Een leerling komt langs

Je e-waste wordt opgehaald door een leerling die meedoet aan de E-waste race. Zet je spullen vast klaar!